Kuchnia śródziemnomorska - lekkostrawna i niskokaloryczna.

Kuchnia śródziemnomorska to samo zdrowie na talerzu. Łączy ona w sobie dwie idealne dla każdego smakosza cechy. Jest smaczna i jest niebywale zdrowa. Nieodzownymi dodatkami w tej kuchni są oliwa z oliwek i czosnek. Kuchnia śródziemnomorska jest powszechnie uznawana za jedną z najzdrowszych na całym świecie. Oliwa z oliwek jako zdrowy tłuszcz rośliny, wykorzystywana jest w kuchni śródziemnomorskiej zarówno do smażenia mięs i warzyw jak również jako dressing (zimy sos do skrapiania sałatek, w tym chyba najpopularniejszej obecnie sałatki greckiej). W zróżnicowanej, w zależności od regionu, kuchni śródziemnomorskiej w różnych kombinacjach składnikowych nie może zabraknąć ryb, owoców morza, świeżych warzyw, aromatycznych ziół i przypraw, jogurtów naturalnych i serów (np. feta). Niewątpliwą zaletą kuchni śródziemnomorskiej jest to, że jest ona lekkostrawna i niskokaloryczna, a do tego bardzo smaczna. Ideał. Idealna dla dbających o sylwetkę, a lubiących dobrze zjeść. Idealna na upalne, letnie miesiące i wakacje.

http://www.cialomarzen.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here