Mielone w pół godziny

Mielone to tradycyjne, polskie danie mięsne. Nie ma osoby, która by go nie jadła. Ale czy każdy je robił? Czy każdy wie, jak zrobić mielone? Jeśli nie, ten tekst jest dla Ciebie!
Zacznijmy od wyboru najlepszego mięsa na klopsy mielone. Warto kupić mięso najwyższej jakości. Co do wyboru rodzaju mięsa, panuje pełna dowolność. Świetnie sprawdzą się kotlety wieprzowe, wołowe, a nawet i drobiowe. Można nawet pomieszać wieprzowinę z wołowiną. Z pewnością zapewni to unikatowy smak klopsów. Pamiętajmy, że warto zmielić mięso samemu w domu. Dzięki temu mamy pewność co tak naprawdę znajduje się w środku. Pamiętajmy, że nie wolno łączyć drobiu z wieprzowiną czy wołowiną! Kiedy już otrzymamy kilogram zmielonego mięsa przygotujmy następujące składniki;
– bułka tarta

http://www.prezentbox.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here